Guvernul Statelor Unite va livra simulatoare de arme de foc Republicii Moldova. Departamentul de Stat a anunțat un concurs pentru furnizori, care vor aduce și vor instala echipamentele în Chișinău și Ungheni, la hotar cu România.

Colaboratorii Serviciului de Informații și Securitate vor antrena pe simulatoare abilităţile de tragere cu diferite arme. Iar instruirea va fi efectuată de furnizori.

„Contractantul va trebui să antreneze doi angajați în fiecare dintre puncte (în Chișinău și Ungheni), să instaleze și să întrețină simulatorul, dar și, să-l gestioneze“, se spune în documentul citat de RT.

„Echipamentul va fi adus în Republica Moldova etichetat cu „valiza diplomatică” șo va conține, printre altele, kalașnikovuri (AK-47), pistoale Beretta, carabină M9, M4 și pistolul Makarov de 9 mm. Precum și programe de calculator și aplicații în limbile română și rusă“, se spune în descrierea ofertei.

Programul face parte din misiunea biroului Departamentului de Stat privind luptă împotriva traficului internațional de droguri.