Pe 4 aprilie 2017, portalul IDIS Viitorul a publicat un articol cu privire la creșterea primelor plătite de către Moldindconbank după introducerea intervenției timpurii din partea BNM.
Banca Națională a Moldovei (BNM) menționează că până la intervenția timpurie, Moldindconbank practica remunerarea salariaților săi prin oferirea unor plăți trimestriale prin intermediul organizației sindicale, care însă nu figurau ca „prime”. Drept urmare, autorul blogului de pe IDIS „Viitorul” a operat cu date incomplete care au dus la concluzii eronate, se menționează în comunicatul regulatorului pieței bancare

Începând cu data de 20 octombrie 2016, data instituirii intervenției timpurii, s-a decis ca procesul de remunerare la Moldindconbank să fie unul transparent și corect. Astfel, achitarea plăților trimestriale a început să se efectueze direct către angajații băncii, primele fiind înregistrate ca parte a retribuției angajaților. Remunerările sunt făcute publice în totalitate.

În esență, beneficiile salariaților nu au fost majorate odată cu modificarea modalității de achitare a plăților trimestriale, ci procesul a devenit public. Concomitent, transparentizarea remunerării salariaților a permis achitarea plăților fiscale, a contribuțiilor sociale și medicale aferente acestor prime, care nu erau plătite prin sistemul de salarizare practicat anterior.
Despre modalitatea efectuării plăților trimestriale practicată anterior de Moldindconbank. au fost informate instituțiile de resort.

Banca Națională precizează că pe parcursul intervenției timpurii, administratorii temporari ai băncii nu au beneficiat de niciun fel de prime.