Creditele Comerțbank conform programului PNAET sunt disponibile antreprenorilor cu vârsta între 18-35 de ani. Suma maximă a creditului - 300 mii lei, componenta de grant fiind în măsură de 40% din suma totală. Creditului poate fi accesat pentru procurarea de echipamente noi în producția agricolă. Conform prognozelor, în 2017, se așteptă ca aproximativ 170 de tineri antreprenori să acceseze programul PNAET.

În cadrul proiectului IFAD VI tinerii antreprenori pot accesa un credit de până la 700 mii de lei, cu componenta de grant în proporție de 40%. Creditele din cadrul proiectului IFAD VI sunt oferite tinerilor antreprenori cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani pentru bărbați și 18-40 de ani pentru femei. Domeniul de activitate a tinerilor antreprenori creditat este destul de larg: creșterea animalelor, apicultura, legumicultura, producerea strugurilor de masa, achiziționarea de material săditor pentru plantațiile de culturi perene, îmbunătățirea capacității de adaptare a agricultorilor la schimbările climatice. Comerțbank colaborează cu Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD) din anul 2012. În această perioadă banca a reușit să ofere credite pe liniile proiectelor IFAD în sumă de aproximativ 10 milioane de lei.

În calitate de organizație-partener financiar al Proiectului de îmbunătățire a competitivității (PAC-II), finanțat de Banca Mondială, Comerțbank alocă împrumuturi cu dobânzi atractive, întreprinderilor orientate spre export ale sectorului real al economiei naționale și partenerilor acestora. Linia de credit PAC este orientate spre întreprinderile de producție a produselor agricole și alimentare, textile, îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și a furnizorilor de materii prime, materiale și resurse pentru industria de prelucrare și cea ușoară. Clienții care primesc un credit din această linie au posibilitatea de a nu plăti TVA-ul. PAC-II va dura până în 2018, bugetul fiind - $45 milioane Comerțbank oferă împrumuturi în cadrul proiectului PAC-II, în mărime de până la 500 de mii de euro, timp de până la 5 ani, cu perioada de grație a creditului până la 3 ani. Creditele sunt disponibile în euro din cadrul PAC-II și euro, dolari SUA și lei din cadrul PAC-I. Din 2015 Comerțbank a furnizat în cadrul PAC împrumuturi în valoare totală de 31 de milioane de lei.

Producătorilor de fructe, nuci, fructe de pădure și struguri de masă, precum și întreprinderilor din industriile conexe Comerțbank oferă condiții favorabile de creditare pe linia proiectului Livada Moldovei. Creditele în euro sunt disponibile până la 10 de ani, cu o perioadă de grație de până la 4 ani. Finanțarea proiectului Livada Moldovei în sumă de 120 de milioane de euro este realizată de Banca Europeană de Investiții. Accesul la aceste fonduri este obținut prin intermediul a patru bănci din Republica Moldova selectate pe bază de concurs. Comerțbank - este unul dintre ele. Banca a devenit membru al proiectului în luna iulie a acestui an. 

În programul Filiera Vinului, Comerțbank participă de la începutul anului 2016. Beneficiarii programului - viticultorii, vinificatori și partenerii lor din industriile conexe - împrumuturile pentru modernizarea bazei agro-industriale sunt alocate timp de 10 ani, cu o perioadă de grație de până la 4 ani. Creditele pot fi furnizate atât în euro, cât și în lei moldovenești (surse regenerabile). Suma minimă a împrumutului - 25 de mii de euro (sau echivalentul în moneda națională), maxim. - 5 milioane de euro. Programul de finanțare Filiera Vinului este implementat de Banca Europeană de Investiții. Dezvoltarea efectivă a debitorilor de fonduri în cadrul programului a început în 2012 și se va încheia la sfârșitul lui 2017.

Comerțbank - o bancă comercială universală, cu o istorie de 26 de ani. Banca oferă o gamă completă de servicii financiare și produse high-tech pentru persoane fizice și juridice. Partenerii-clienții strategici ai băncii au fost întotdeauna și rămân întreprinderile mici și mijlocii. Comerțbank este una dintre cele 4 bănci din Moldova, care colaborează strâns cu instituțiile financiare internaționale. Activele Comerțbank la finele anului 2016 au constituit 1.395 mln lei. Capitalul autorizat s-a ridicat la 147 mln lei. Capitalul normativ total aproximativ 268 mln, iar portofoliul de credite al băncii s-a ridicat la circa 449,7 mln lei. Portofoliul de depozite al băncii a constituit circa 970,8 mln lei. Raportul actual de lichiditate constituie 62,62% (standard ≥20%) - în întregul sistem de 50,37% (la 28.02.2017).

P.