UPDATE 20:15: Potrivit sursei citate, avocatul lui Mânzat, Gheorghe Amihalachioaie, a spus că clientul său se află acasă.

UPDATE 19:58: Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Andrian Jovmir, a comunicat pentru Agora că la 902 nu a parvenit vreun apel care să-l vizeze pe Mânzat. Jovmir a mai adăugat că cei de la Curtea de Apel sunt supravegheați de angajați ai penitenciarului. 

Aceeași sursă citează președintele Curții de Apel și mai scrie că acesta a fugit împreună cu alți câțiva complici. 

Amintim că Mânzat a fost reținut în februarie într-un alt dosar, în care este bănuit de escrocherie. El promisese unei femei urgenta transferare a soţului ei dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova. 

De ce riscă Mânzat 9 ani de pușcărie?

Potrivit ZdG, Vale­ri­an Mân­zat, ex-colaborator al Poli­ţi­ei Cri­mi­na­le, este învi­nu­it de pro­cu­ro­ri că, în 2009, în urma unei înţe­le­ge­ri pre­a­la­bi­le cu Ion Taran, care, pe atun­ci, era şeful Secţi­ei inves­ti­ga­re a acci­den­te­lor ruti­e­re a Comi­sa­ri­a­tu­lui Gene­ral de Poli­ţie, şi cu Dorel Găi­nă, şef al Secţi­ei asis­tenţă juri­di­că în cadrul Com­pa­niei de asi­gu­ră­ri „Mol­da­sig” SRL, au însce­nat un acci­dent ruti­er, cu intenţia de a intra în pose­sia unei sume de bani de la acea com­pa­nie de asi­gu­ră­ri.

Potrivit procurorilor, în realitate accidentul rutier nici n-a avut loc. „Automobilul lui Mânzat a fost incendiat. Probabil că a fost complicat să-l vândă şi să restituie datoria proprietarului. Astfel s-au înţeles în prealabil cu alte persoane pentru a înscena un accident, ca ulterior să încaseze banii de la „Moldasig””, susţineau procurorii, într-o intervenție pentru ZdG.

Știrea se actualizează.