Trump s-a referit la atacul chimic din Siria:

„Niciunul din copii Domnului nu trebuie să treacă printr-un astfel de coșmar.

Astăzi seara (dimineața după ora R.Moldova) am dispus un atac asupra bazei militare din Siria, de unde s-a produs atacul chimic. Această măsură este vitală pentru interesele de securitate națională a SUA. Noi trebuie să împiedicăm și să oprim răspândirea armelor chimice letale. Nu există dubii că Siria a folosit armele chimice interzise, a încălcat obligațiile sale din cadrul Convenției de interzicere a armelor chimice și a ignorat apelurile Consiliului de Securitate ONU.

Precedentele încercări de a-l influența pe Assad durau ani de zile. Ele toate au eșuat, evident. Drept urmare, criza migranților se înrăutățește, iar în regiune continuă să crească destabilizarea, care amenință SUA și aliații lor.

Seara aceasta mă adresez tuturor națiunilor civilizate cu îndemnul de a ni se alătura în tentativa de a pune capăt acestui masacru și vărsării de sânge în Siria. Și de a pune capăr terorismului în toate manifesrătile și formele sale.

Cerem lui Dumnezeu înțelepciune în confruntările și provocările lumii noastre neliniștite. Ne rugăm pentru viețile celor răniți și pentru sufletele celor decedați. Sperăm că până America se manifestă pentru justiție, pacea și armonia vor triumfa într-un sfârșit”