„Tehnologiile informaționale nu trebuie să fie limitate doar la Chișinău. Companiile care sunt localizate în regiuni au nevoie să cunoască soluții adiționale pe care le oferă StarNet-ul. Companiile locale din zone cum este Bălți mai puțin au acces la informația de ce ar putea beneficia. Cei care participă astăzi la forum au ocazia să ia produsele și le pot testa”, a declarat Andrian Cornei, Country Manager, RSD. 

În cadrul forumului au fost prezentate noile direcții de dezvoltare a infrastructurii business IT, serviciile ce vin să sprijine dezvoltarea afacerilor și proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii publice. 

„Am venit în Bălți pentru a împărtăși împreună cu mediul de afaceri de aici acele vârfuri de lance care există în domeniul tehnologiei informaționale și comunicațiilor. Ei au posibilitatea de a-și optimiza fluxurile de lucru, procesele de lucru, de a reduce consumul de hârtie, de timp în efectuarea businessului care îl desfășoară”, a subliniat Vitalie Arvinte, Șef Departament Clienți Business, StarNet.      

    

Forumul a mai avut drept scop stabilirea și fortificarea parteneriatelor publice-private, inițierea și dezvoltarea în comun a proiectelor co-finanțate de infrastructura publică.

„Ne-am apucat să dezvoltăm parteneriatul cu StarNet. Avem mai multe proiecte pe care le dezvoltăm, atât pe partea de integrare, un site a soluțiilor pentru clienții lor, cât și partea de cloud pe care în restul Europei o folosim de ceva vreme și s-au arătat interesați de promovarea acestui serviciu și aici”, a declarat Mihai Danțis, Territory Manager Romania, Rep. Moldova, Bulgaria & Serbia, ELO Digital SEE.

„Am aflat multe lucruri interesante din domeniul IT, în special soluții pentru afaceri și cele mai bune metode de promovare în business și totodată de protecția datelor”, a adăugat Ion Buzinschi, participant. 

La eveniment au participat companiile: StarNet, Bitdefender, DELL-EMC, NEC & AVAYA Telecomunicații, ELO Digital, SEE, Starlab. 

P.