„Am pregătit aproximativ 400 de copaci, 500 de trandafiri, câteva zeci de bucăți de tuie, ienupăr cazacesc”, a menționat președinta AVI-Moldova, Olga Cortac

Celor 55 de angajați de la „Spații Verzi”, responsabili de amenajarea sectorului Râșcani al capitalei, li s-au alaturat alți peste 300 de locuitori ai Chișinăului. De astăzi, strada Florilor, nu este un simplu nume. 

„Trandafirii sunt de diferite culori, sperăm să ne reușească flagul Republicii Moldova, minim cel al României, galben, albastru și roșu”, a precizat pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur.

Reporterul portalului de știri online Agora.md, Vlad Vasilcov, crede că sădirea copacilor este cel mai bun exercițiu de patriotism.

„Avem peste tot populism, politicieni care doar vorbesc, dar aici sunt fapte care se văd, da, nu e ceva grandios, dar e vizibil”, a punctat Vlad.

„Până la urmă e orașul în care trăim, în care ne creștem copiii, în care ne formăm o familie, e bine să dăm un exemplu și celor din jur”, a precizat la rândul său Victoria Dumbravă, editor-șef AGORA.

Deși cei mai mulți dintre participanți nu se pricep nici la flori, nici la copaci, au lucrat bine și eficient. Angajații de la „Spații Verzi” le-au dat nota maximă, mai ales că voluntarii au ținut cont de câteva reguli.

Și pentru că trebuie să faci poze, ba chiar check-in-uri oriunde mergi, orice faci, pentru a nu fi considerat că nu ai făcut nimic, voluntarii și-au imortalizat rodul muncii pe care l-au postat pe rețelele sociale cu hastag-urile:  #SadimOxigen #AVIMoldova #Kauflandsprijina #Chisinau. Dați-le în căutare și o să vedeți eroii orașului Chișinău din 11 aprilie.

P.