„Eu sunt adepta unei piețe liberalizate. Întotdeauna am fost împotriva imixtiunii statului în econimia de piață. De aceea, stabilirea prețurilor de către agenție pentru mine este de neacceptat, mai ales că în urma mai multor studii a reieșit că este o decizie fără precedent și e făcută în premieră. Iată de ce consider că e în totalitate greșită această schimbare de legislație. Asupra businessului nu are un impact pozitiv. Aparent, ar putea avea un impact pozitiv asupra societății, dar și aici am dubii. Impactul pozitiv a fost atunci când prețurile scădeau într-o doară. Dar metodologia este bazată pe anumite elemente care nu țin de Agenție și atunci scăderea prețurilor se poate transforma brusc într-o creștere a lor”, a declarat Iolanta Mura în cadrul unui interviu pentru EA.md

 Mura susține că în țara noastră se întâmplă destul de des ca legislația să fie modificată peste noapte, fără consultări constructive cu principalii actori implicați.    

„O decizie atât de importantă trebuia să fie mai strategică și gândită mai bine. Gazul a fost inițial inlcus. Ulterior, peste noapte, a dispărut și a încetat să mai fie plafonat. De ce s-a întâmplat acest lucru e o întrebare retorică la care și noi căutăm un răspuns. Modificările de legislație peste noapte se întâmplă destul de des în Republica Moldova”, a mai adăugat Mura. 

Noua Metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere a intrat în vigoare la 13 mai 2016. Modificarea prețurilor maxime se efectuează la fiecare 14 zile calendaristice.