În România iarna a cucerit aproape toată ţara. Din Suceava în Maramureş şi din Prahova până în Gorj, drumurile sunt acoperite de zăpadă. Probleme sunt mai ales în zona de munte a judeţelor Prahova, Sibiu, Braşov şi Suceava. De asemenea, tot din cauza vremii, zece localităţi din şase judeţe au rămas fără energie electrică. Mai mult, 30 de judeţe şi Capitala sunt în continuare sub cod galben sau portocaliu, notează digi24.ro.

Maramureşul e unul dintre judeţele în care şoselele sunt acoperite de zăpadă. Şoferii se plâng însă că drumarii nu-şi fac treaba. De asemenea, a nins puternic şi în Prahova, acolo unde, din cauza greutăţii zăpezii, copacii s-au aplecat periculos peste drum. Salvamontiştii avertizează că în munţii Parâng şi în Făgăraş este pericol de avalanşă. Sunt vizate zonele Obârşia Lotrului, Rânca şi Rusu. În Poiana Braşov, rafalele de vânt de peste 60 de kilometri la oră au doborât trei brazi pe drumul care leagă staţiunea de Râşnov.

O situație complicată la ora actuală se atestă și în Ucraina. În regiunile Dnipropetrovsk, Poltava, Harkov, Zaporozhye și Herson nu este încă pe deplin restabilită alimentarea cu energie electrică în 199 de sate și orașe. Cele mai multe localități lipsite de energie electrică sunt din regiunile Harkov și Dnipropetrovsk. Echipajele de urgență lucrează în 354 de orașe și sate, iar în proces sunt implicați aproape 3000 de oameni, conform 24tv.ua.

Din cauza vremii nefavorabile se circulă greu și cu pericol, iar în Ucraina a avut loc și un accident teribil în Harkov, unde au fost implicate 14 persoane, dintre care 4 au decedat.