Valeriu Ghileţchi a vorbit despre scopul creării grupul Popular European, format din zece deputați care au intrat în Parlament pe listele PLDM.

„Scopul grupului este de a ne organiza pentru a avea o activitate mai eficientă în Parlament. Noi am activat independent și am văzut că este mult mai bine dacă vom lucra organizați. Dorim să ne putem impune atunci când va fi cazul, iar în anumite situații să ne opunem unor influențe exagerate din partea altor partide puternice. Noi am dorit să creăm un grup al independenților, dar el și-ar fi terminat activitatea în cadrul acestei legislaturi. Deoarece domnul Leancă și-a schimbat atitudinea față de participarea la guvernare noi am considerat că ar fi bine să ne unim eforturile nu doar pentru această legislatură”, a declarat Valeriu Ghileţchi în cadrul emisiunii Important de la TVC 21. 

El susține că unii colegi nu doresc să mai fie deputați după alegerile parlamentare din 2018. „Sunt unii colegi din grupul nostru care au spus că ei nu sunt interesați să continue activitatea politică și bănuiesc că ei nici nu vor adera la partid, deoarece ei nici nu intenționează să candideze în 2018 la alegerile parlamentare. Nu aș vrea acum să dau nume, la timpul potrivit ei vor veni cu declarații”, a declarat liderul grupului Popular European.

De asemenea, el mai menționează că grupul parlamentar pe care îl conduce se află la guvernare. „Nu pot spune că suntem în opoziție, dar suntem la guvernare doar din punctul de vedere al platformei parlamentare. Grupul nu are nici un reprezentant în executivul condus de Pavel Filip. Noi facem parte din majoritatea parlamentară și susținem Guvernul Filip în ceea ce privește integrarea europeană”, mai menționează Ghileţchi.