Un individ a deschis focul, în seara zilei de 20 aprilie 2017, în centrul orașului Paris, omorând un polițist și rănind alte trei persoane - doi agenți de poliție și o turistă străină.

Indiciile existente în atacul armat comis joi seară în centrul orașului Paris sunt de tip „terorist", a declarat președintele Franței, François Hollande, după reuniunea de criză desfășurată la Palatul Elysée, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

Documentele de înmatriculare ale vehiculului utilizat de atacator sunt pe numele lui Karim C, un bărbat în vârstă de 39 de ani, care în 2003 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a încercat să ucidă trei persoane. În 2005, sentința acestuia a fost redusă cu cinci ani.

Poliția franceză efectuează percheziții în orașul Chelles, din departamentul Siene-et-Marne, la domiciliul presupusului autor.

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, într-un comunicat difuzat în cursul nopții de joi spre vineri, atacul armat comis în centrul orașului Paris, anunță Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Mesajul de revendicare a fost transmis prin intermediul agenției de știri Amaq, aparținând rețelei teroriste Stat Islamic.

Potrivit organizației teroriste sunnite care a proclamat un „califat” în regiuni ocupate în Siria și Irak, atacul cu armă automată de la Paris a fost comis de islamistul Abu Yusuf, care ar fi cetățean belgian.

„Autorul atacului comis în zona Champs-Elysées, în centrul Parisului, este Abu Yussef al-Beljiki, un combatant al Statului Islamic", precizează agenția fundamentalistă Amaq.