„Dosarul a fost pornit la 22 septembrie 2015. La 2 decembrie același an au avut loc percheziții la Direcția Transport, cu o zi înainte să fie semnat contractul. Cum se explică că în decembrie au fost percheziții, iar contractul a fost semnat înainte să fie aprobat de consiliu? Rog să fie clarificat acest lucru în cadrul unei anchete de serviciu”, a declarat Chirtoacă.

Edilul Capitalei a ținut să menționeze că i se pare ilogic faptul că de la primele acțiuni și până la reținerile de săpămâna trecută a fost nevoie să treacă un an și jumătate.  

„În ceea ce priveșe aranjarea unor licitații, aici este extrem de grav. Aici doar ancheta trebuie să se pronunțe. De ce a trebuit să se aștepte un an și jumătate ca dlui Grozavu să-i fie pusă întrebarea de ce a semnat. Întrebarea i se putea pune pe 4 decembrie 2015, după ce contractul a fost semnat. Eu am aflat din Ordonanța dată dlui Grozavu unde i se incriminează că a semnat contractul fără a avea aprobarea Consiliului. Eu nu am știut despre asta. Nu este exclus să fie și presiune politică. Să spună în ce condiții au semnat - că le-aș fi cerut eu să semneze”, a mai subliniat Chirtoacă.  

Primarul a mai adăugat că dacă se va confirma fraudarea licitațiilor, compania nu va putea cere anumite despăgubiri.