Uneori jurnaliști preferă să nu adauge descrieri în dreptul unei știri distribuite pe rețelele de socializare. Alteori, aceștia fac excepții. Probabil, în viziunea lor, aceste știri necesită o promovare adițională sau mai multe precizări pentru internauții care navighează pe rețele. 

Redactorii de la publika.md și protv.md preferă să insiste pe descrieri lungi și „atrăgătoare”, care uneori depășesc anumite limite.

De exemplu, publika.md a insistat să distribuie, zilele trecute, de mai multe ori pe pagina de Facebook o știre despre femeile cu moravuri ușoare.

Cei de la Unimedia și Realitatea sunt succinți în descrierile pe Facebook. Unii redactori comit greșeli gramaticale în titlurile de pe site, pe care le repetă și în descrierile de pe rețele, evident. Totodată, unii jurnaliști încearcă să-și „impună” în mod indirect propria părere în descrierele de pe Facebook.

Evident, fiecare companie media încearcă să atragă cât mai mulți cititori prin intermediul rețelelor de socializare. E adevărat, comentariile care însoțesc materialele jurnalistice pe Facebook, Twitter sau Instagram nu le putem taxa bazându-ne pe Codulului Deontologic și cel de Etică, dar ar fi bine ca jurnaliștii să țină cont de faptul că știrea este distribuită pe pagina unei instituții media și ele imediat vor fi asociate cu aceasta.