„S-a confirmat ceea ce am spus mai devreme: că PD are voturi suficiente pentru a insista pentru uninominal. Și ați văzut că au votat 52 de deputați. Am intuit acest lucru și am propus sitemul mixt. Și mă bucur că sistemul mixt a fost votat cu un număr mai mare decât proiectul democraților. Aceasta e partea bună a tot ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament”, a spsu Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

De bază astăzi a fost votat proiectul socialiștilor de introducere a votului mixt. Asta înseamnă că cu proiectul democraților s-a terminat. Lectura a doua însă depinde de Comisia de la Veneția. Vor trebui să se expună- negativ sau pozitiv. 

În ambele cazuri noi avem de câștigat - dacă va fi aviz pozitiv, va fi implementat proiectul socialiștilor, dacă va fi negativ, va rămâne sistemul actual”, a comentat Dodon.

„Succesul enorm de astăzi al președintelui socialiștilor și a întregii societăți este că am deturnat intenția democraților de vot uninominal. Vom discuta cu experții de al Comisia de la Veneția, vom vedea ce vor spune. Felicit cetățenii R. Moldova cu această victorie, foștii colegi - deputații socialiști. Nu a fost simplu. A fost necesar să vin și eu în Parlament astăzi”, a mai adăugat Dodon.