JurnalTV:

Redactorii buletinului de știri de la JurnalTV au început cu o veste tristă. Este vorba de materialul despre tânărul din Cimișlia, care s-a înecat zilele trecute în unul din iazurile din regiune și că trupul acestuia a fost găsit. Redactorii au considerat că această știre este prioritară celorlalte evenimente care au avut loc pe 9 mai.

Cea de-a doua știre din buletin a fost despre înghețurile care urmează să aibă loc în Moldova. Următorul material a fost despre declarația făcută de Vladimir Voronin cu privire la votul uninominal. 

Jurnalul continuă cu o altă știre despre votul uninominal și comasarea proiectelor de lege. 

Următoarea știre a fost despre protestul împotriva votului uninominal din fața Parlamentului, care a durat aproape 7 minute. Redactorii jurnalului continuă cu același subiect, astfel că următoarea știre este, la fel, despre sistemul electoral și declarația PNL din România.

Abia spre finele buletinului de știri, redactorii au decis să includă un reportaj despre marșul celor de la PSRM și PCRM organizat cu ocazia zilei de 9 mai.

Următoarea știre a fost despre marșul democraților și concertul din PMAN. În reportaj s-a vorbit despre „oligarh” și „cinismul” partidului. O altă știre a fost despre faptul că oamenii au fost aduși în mod organizat la manifestație.

Moldova 1

Buletinul de la Moldova 1 a început cu un reportaj despre evenimentele care au avut loc în Chișinău pe 9 mai. Reportajul a fost unul complex, care a inclus atât evenimentele organizate de PCRM și PSRM, câte și cele ale Partidului Democrat.

Cea de-a doua știre a fost despre concertul care a avut loc în PMAN, unde au inclus și o parte din discursul lui Vlad Plahotniuc. Următoarea știre din jurnal a fost la același subiect - 9 mai. Doar că de această dată, reportajul a fost despre evenimentele care au avut loc în întreaga țară, inclusiv în unele sate.

Următoarele trei știri din buletin au fost despre mesajele adresate de oficialii și ambasadorii europeni de la Chișinău, cu ocazia Zilei Europei.

Știrea despre protestul din fața Parlamentului împotriva votului uninominal s-a regăsit spre finalul buletinului Moldova 1.

ProTV 

Buletinul de la ProTV a început cu știrea: Trupa O-Zone s-a reunit pe scena de la Chișinău. Un reportaj amplu despre revenirea trupei și evoluția celorlalți artiști pe scena din PMAN.

Următoarea știre a fost despre marșul PD-ului și discursului lui Vlad Plahotniuc.

În cadrul reportajului, jurnalistul ProTV a întrebat participanții marșului ce sărbătoare este marcată pe 9 mai. Majoritatea intervievaților nu au știut despre ce sărbătoare este vorba.

Jurnalul a continuat cu un reportaj despre vizita președintelui Igor Dodon la Moscova și întâlnirea cu Vladimir Putin.

Următoarele știri au fost despre marșul PSRM și PCRM. 

Spre finalul jurnalului a fost inclusă știrea despre manifestația din fața Parlamentului. 

Prime TV 

Jurnalul de la PrimeTV a început cu mai multe știri despre marșul PD și dorința guvernării privind „unificarea” țării.

Buletinul a continuat cu un LIVE la ora 21:00 de la Complexul Memorial „Eternitate”, un reportaj de la concertul OZone și o știre despre vizita lui Pavel Filip în Praga.

Știrile au fost urmate de un material despre evenimentele de la Moscova din 9 mai și marșul celor de la PCRM. 

În buletinul Prime TV nu s-a regăsit știrea despre protestul împotriva votului uninominal din fața Parlamentului. 

Concluzie.

Dacă JurnalTV a încercat să promoveze cât mai mult mesajul că cetățenii sunt împotriva votului uninominal, protestul din fața Parlamentului și partea negativă a marșului organizat de PD, cei de la PrimeTV au promovat la greu evenimentele organizate de PD și au neglijat protestul din fața Parlamentului.

De menționat că, deși în declarații Partidul Democrat, liderul căruia deține postul PrimeTV, a promovat ideea că 9 mai e și Ziua Europei, în principalul buletin de la PrimeTV nu a fost nicio știre despre valorile europene, mesaje ale liderilor europeni sau ambasadori acreditați la Chișinău. 

Moldova 1 și ProTV au încercat să păstreze un echilibru în buletinele de știri.