Nata Albot, Galea Murzin,  Ala Donțu și Natalia Morari au ieșit  cu un discurs în încurajarea celor care au frici și vor să le depășească.

„Eu am o viață absolut imperfectă, dar eu sunt foarte mulțumită de viața mea. Ceea ce mă nedumerește este că trăiesc într-o societate cu oameni nemulțumiți. Pe ei nu-i deranjează atât de mult alegerile mele, cât îi deranjează faptul că eu sunt mulțumită de ele. Una dintre aceste alegeri este partenerul meu de viață, care este cu 8 ani mai tânăr decât mine. Dar, mie mi-ar fi plăcut ca și societatea din care provin să fie și ea fericită, să nu fie atât de nedumerită și nemulțumită. Site-urile de panfleturi, care s-au înmulțit în ultima perioadă ca ciupercile după ploaie și care consideră că ori de câte ori vor să lovească în mine, trebuie să facă o știre în care să scrie despre cât e de mare diferența dintre mine și partenerul meu. Asta denotă o mentalitate limitată, plină de dogme și stereotipuri. Probabil că aceste site-uri consideră că ne vor face pe noi să ne simțim prost, când de fapt ei alimentează mentalitatea societății, turnând gaz pe foc. Mă alătur campaniei „Fără Frică”, susținând toți oamenii care au curajul să-și trăiască viața după propriile scenarii, care au curajul să fie fericiți, care înțeleg cât de frumoasă este viața iubind și acceptând diversitatea”, a menționat Nata Albot.

Cu un discurs fără frică a ieșit și tânăra Galea Murzin, care a vorbit despre bogăția  pe care o are societatea noastră.

„Sunt pentru libertatea de exprimare, desigur pentru acea libertate de exprimare, care nu constrânge libertatea altor oameni. Iubesc muzica, să o scriu, iubesc să desenez, este metoda mea de a mă exprima. Mă îmbrac într-un anumit fel, am diferite coafuri, dar nu știu de ce, din copilărie și până astăzi oamenii își dau întrebările de genul „De ce sex sunt?”. Rolurile de gender sunt doar niște roluri și sunt pline de stereotipuri. Eram la stație când s-a apropiat de mine un bărbat și a început să mă întrebe de diferite lucruri, dacă fumez și altele. Apoi ma analizat și a întrebat dacă sunt el sau ea. Am răspuns cu „nu contează”, apoi el m-a lovit. Sunt pentru aceea ca societatea să fie diferită, iar pe oameni să-i accepte așa cum sunt, în asta constă bogăția societății, când oamenii sunt diferiți”, a menționat tânăra.

„Stai acasă, nu ieși afară. Treba ta ce faci și cine ești, dar nu țipa la asta fiecare colț despre asta. De ce? Nu este asta primit în societate noastră. Am înțeles, însă, că și acasă nu mă pot simți liber și în largul meu”, mărturisește tânărul Artiom Zavadovski.

Marșul „Fără Frică” este organizat pentru ai susține pe cei care sunt discriminați de societate și nu reușesc să-și depășească frica.