Serafim Urechean a fost întrebat în cadrul emisiunii Important de la postul de televiziune TVC 21 dacă cunoaște cum a ajuns actualul lider al Partidului Democrat să controleze practic toată țara fără să posede, formal, vreo funcție. 

„El este bravo, dintr-un punct de vedere, dacă nu este altcineva care ar putea strânge ce e căzut. Dacă nu era Plahotniuc era altul. Eu nu l-am văzut de vreo 7-8 ani. Nici nu mai țin minte de când. Mă uit, pur și simplu după el și spun că este bravo. Cine atunci? Bine că poate. Bine că este un om care îi poate consolida. Nu este vina lui Plahotniuc. Voi doriți alegeri pe liste de partid și nu doriți alegeri pe circumscripții uninominale. E mai greu de cumpărat fiecare deputat în parte, fiindcă acolo sunt și oameni cu verticalitate, decât de cumpărat un brigadir de partid și aista îți aduce tot cârdul. Iată de ce trebuie circumscripții uninominale”, menționează Serafim Urechean. 

Referitor la modul în care a reușit Vladimir Plahotniuc să adune deputații de la mai multe partide el menționează că „mai mare curvă decât politica nu este. Nu an văzut să spânzure sau să fie bătut cineva că nu dorea să vină la PD. Ceea ce se vorbește că a cumpărat pe bani, eu vreau să întreb unde sunt ale mele două milioane. Dați-le încoace și eu voi fi cel mai cuminte”, mai spune fostul primar al Capitalei. 

„Pe Plahotniuc nici nu l-am cunoscut (se crucește). Cât am fost primar general Vladimir Plahotniuc a fost la mine doar o singură dată cu o chestiune personală, care nu are tangență cu businessul sau să ceară ceva pentru el personal. A fost o chestiune în afara politicii și businessului. Eu nu pot să vorbesc la acest capitol. Cred că războiul declarat între Vladimir Plahotniuc și Vladimir Voronin este o ficție, fiindcă înțelegerile au fost foarte deștepte atunci când businessul a fost divizat și atunci când s-au transformat în politicieni ambii și când Voronin îi livrează membrii lui de partid. E clar că nu e simplă trebușoara asta. Mă rog, bine că îl ajunge capul”, conchide Urechean.