„Consider că acest drept (n.r. - de a dizolva Parlamentul) este absolut necesar și am menționat că voi insista pe modificarea în continuare a Constituției prin toate căile posibile, fiind ferm convins că alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc cît mai curînd posibil. Consider că noi trebuie să creăm un sistem echilibrat politic, indiferent de interesul partinic sau ideologic al cuiva. Există o majoritate parlamentară, un Președinte al țării ales prin vot direct al întregului popor, și evident că în acest caz trebuie să fie echilibrate atribuțiile tuturor puterilor în stat. Le-am mulțumit experților de la Veneția pentru lucrul efectuat. Am menționat că noi vom aprecia și vom ține cont de cele mai bune practici internaționale în ceea ce ține de promovarea sistemelor electorale, dar și de modificare a Constituției în Republica Moldova”, a declarat Dodon după întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția.

La rândul său, reprezentanta Comisiei de la Veneția a subliniat că delegația nu a venit să „evalueze viața politică din Moldova, ci propunerile președintelui cu privire la atribuțiile șefului statului de a dizolva parlamentul”.

„Această evaluare se va face în lumina standardelor internaționale și a unei analize comparative cu alte state. Sperăm că analiza noastră va aduce aspecte utile pentru R. Moldova. În ultima zi și jumătate ne-am întâlnit cu majoritatea părților. Am reușit să obținem informație utilă, dar nu am ajuns deocamdată la o concluzie. Decizia va fi luată în mijlocul lui iunie și atunci vom răspunde la întrebările voastre”, a declarat reprezentanta Comisiei de la Veneția.