Jurnaliștii de la postul transnistrean „Pervîi Prednestrovskii” au realizat un reportaj în care vorbesc despre o presupusă „blocadă moldo-ucraineană”. Prezentatorul vorbește despre faptul că la vama dintre Ucraina și regiunea transnistreană ar fi fost observat un vameș moldovean. Această informație a fost postată de un presupus internaut pe pagina sa de Facebook, dar în materialul video nu au fost aduse dovezi care ar confirma existența acestei postări.

Totodată, în acest material, jurnalistul vorbește despre efectele negative în cazul apariției unor vameși moldoveni la vama din Cuciurgan, fără să consulte opinia unui specialist în domeniu și fără să vorbească despre partea pozitivă, în cazul în care ar fi existat aceasta.

Jurnalistul are și o intervenție în apropiere de vamă, unde vorbește despre faptul că mai mulți specialiști, numele cărora nu le menționează și nu suntem siguri de existența acestora, sunt de părere că „au rămas clipe numărate” până când la vama dintre regiunea transnistreană și Ucraina vor apărea vameșii moldoveni.

În reportaj se pune accentul pe poziția pașnică a regiunii transnistrene și presupusele acțiuni violente planificate de Chișinău și Kiev.

Reportajul a apărut în buletinul de știri din 23 mai. În același jurnal mai apare o știre despre vizita unei delegații din Rusia în regiune și dialogul cu autoritățile de la Tiraspol. Ambele părți au discutat despre nemulțumirile pe care le au față de Chișinău.

Jurnaliștii din regiunea transnistreană încearcă să fie cât mai convingători în materialele acestora, doar că uită să includă și părerea specialiștilor, nu doar a lor personală.