După ce au publicat o știre scurtă despre decizia autorităților de la Chișinău, jurnaliștii de la Rossia 24 postează, la scurt timp, un material unde menționează despre faptul că (citez) „Rusia urmează să răspundă dur la decizia RM”. În știre, redactorul pune accentul pe faptul că, această decizie are scopul de a face presiuni pe șeful statului RM, Igor Dodon.

La scurt timp, jurnaliștii mai publică câteva știri la acest subiect. Una cu declarațiile făcute de premierul Pavel Filip și cealaltă cu ale președintelui Igor Dodon. În cea de-a doua știre, redactorii scot în evidență declarațiile lui Dodon, care laudă acțiunile Rusiei și este nemulțumit de faptul că diplomații rușii au fost declarați persona non grata. În backgroundul știrii, redactorul adaugă un paragraf în care vorbește despre faptul că Dodon este pentru federalizarea Moldovei și anularea Acordului de Asociere.

Redactorii Rossia 24 decid să facă o știre separată despre faptul că Dodon urmează să aibă o discuție cu Putin la acest subiect.

Jurnaliștii ruși continuă să mediatizeze acest subiect și în buletinul de știri realizează un material amplu, unde încearcă să-i inducă în eroare pe telespectatori și să manipuleze distorsionând mesajul autorităților de la Chișinău.

Reporterul care a realizat acest material spune că premierul Filip (citez) „mai nu i-a numit pe diplomații ruși - șpioni”. Jurnalistul rus, pe lângă faptul că și-a impus părerea personală, acesta a distorsionat mesajul lui Filp.

În același material, reporterul include părerea mai multor specialiști ruși, care au o poziție negativă față de această decizie.