„E necesar de a elimina propaganda rusă transmisă prin diverse posturi TV din afara țării. Este o realitate: RM este vulnerabilă la campanii mediatice din exterior. Mă refer la câteva televiziuni din Rusia. Avem mai mult produs retransmis decât autohton, în special din Federația Rusă, dese ori având caracter de defăimare asupra țării noastre. Sunt informații false și volumul lor e uriaș, de asta nimeni nu le poate dezminți zi de zi”, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Plahotniuc, proiectul legislativ în acest sens deja a fost transmis Parlamentului.

„E nevoie de o asumare politică în acest sens, iar societatea trebuie să vadă clar cine sunt cei care se opun combaterii propagandei străine și vor să mențină poluarea informațională.
Cei care vor să păstreze actuala stare de lucruri își vor asuma responsabilitatea”, a subliniat Plahotniuc.

Deținător de posturi TV, Plahotniuc a dat de înțeles că proiectul se va răsfrânge asupra tuturor televiziunilor, indiferent de proprietari. „Nu prevedere însă închiderea televiziunilor, ci doar eliminarea programelor informative care fac propagandă. Se vor păstra toate programele de divertisment. Obiectivul nostru nu este eliminarea emisiunilor străine”, a mai adăugat președintele PD.

El a fost completat de speakerul Andrian Candu, care a spus că documentul va permite transmisiunea emisiunilor analitice și informative care fac referire doar la țările membre UE, SUA, Canada și alte state care au semnat Convenția europeană pentru televiziune transfrontalieră.

Proiectul prevede sancțiuni financiare și chiar retragerea licenței de emisie pentru cei care nu se vor conforma.