Începem cu site-ul sputnik.md. „Decolteul Alinei Zotea va salva Moldova de monitorizarea Consiliului Europei”. Știrea a fost despre faptul că deputata Alina Zotea a îmbrăcat, în viziunea jurnaliștilor de la sputnik, o rochie nepotrivită pentru întâlnirea cu secretarul general al Consiliului Europei.

În știre nu apare opinia unui specialist și nici vreo declarație a politicianului cu privire la alegerea ținutei pentru întâlnire. Cert este că, jurnaliștii i-au dat calificative nu doar în titlu, ci și în toată știrea.

Un alt titlu intrigant din ultimele zile a fost cel de la publika.md (citez): Vine sfârşitul lumii? Anunţul sperie întreaga planetă. Risc ridicat ca Terra să fie lovită de un asteroid.

Totuși, nu este primul și unicul titlu realizat de cei de la publika cu privire la sfârșitul lumii. Redactorii de la acest site informațional ne-au obișnuit cu știri și titluri despre apocalipsă. 

Cei de la realitatea.md decid să creeze titluri inspirându-se de la Eminescu. Citez. „Somnoroase păsărele...pe la corturi se adună. Un voluntar PL, colector de semnături pentru demiterea lui Dodon, doarme cu capul pe masă”

Știrea era despre faptul că un tânăr voluntar ar fi adormit în unul din corturile din Capitală, unde se adunau semnături pentru demiterea lui Igor Dodon.

Komsomoliskaia Pravda merge pe aceeași tehnică a redactorilor de la realitatea, doar că s-au inspirat din versurile cântecului scris de Vladimir Vîsoțchii - „Спасите наши души”, adică „Salvați-ne sufletele”. 

Știrea a fost despre incidentul jurnalistei de la PublikaTV, care a avut un conflict cu protestatarii în această duminică. Probabil, redactorul a vrut să intensifice mesajul, utilizând un vers din cântecul lui Vîsoțchii. 

Încheiem topul titlurilor cu unul realizat de jurnaliștii de la ProTV pentru site-ul inprofunzime.md. Citez. „Fiță de „coltuni”, nu alta! Viceprimarul Nistor Grozavu umblă cu ciorapi personalizați? - FOTO.  Știrea, după cum v-ați dat seama, este despre faptul că viceprimarul Chișinăului ar avea ciorapi inediți, în viziunea jurnaliștilor de la ProTV.

Cam atât pentru ediția de astăzi. Nu uitați că ne puteți susține financiar pe patreon.com. Fii și tu patronul Agora. 

Toate bune și nu uitați să vă inspirați din mai multe surse.