„Din tot sufletul îi felicit pe cetățenii ruși cu Ziua Rusiei. Îi doresc cetățenilor acestui mare stat fericire, bunăstare și prosperitate. Să știți, că în Moldova aveți prieteni sinceri - poporul multinațional moldav. Astăzi eu mă aflu în Nijni Novgorod la invitația administrației orășenești și regionale. Orașul înfrățit cu Bălți - Nijni Novgorod, astăzi serbează Ziua orașului. Îi doresc locuitorilor orașului o bună dispoziție în această sărbătoare care a fost organizată la cel mai înalt nivel. Doresc ca acest oraș, pe care îl iubiți atât de mult, să crească și să se dezvolte pentru bunăstarea locuitorilor săi”,  a declarat Usatîi.

Totodată, în cadrul ședinței solemne cu administrația orașului, Renato Usatîi a declarat că este mândru de colaborarea cu Nijni Novgorod. „Istoria colaborării noastre este scurtă. Anul trecut a fost semnat acordul [de înfrățire]. Deja avem și rezultate. Suntem recunoscători guvernatorului și Ministerul Educației pentru faptul că copii noștri pot studia la voi. Sper că în acest an vom realiza toate proiecte planificate. Suntem mândri de prietenia cu voi și vom face tot posibilul pentru consolidarea relațiilor între aceste orașe”, a spus liderul PN.

În aceeași zi, în comun cu guvernatorul regiunii Nijni Novgorod, Valerii Șanțev, Renato Usatîi a vizitat iarmarocul dedicat Zilei orașului.

„La iarmaroc împreună cu guvernatorul regiunii Nijni Novgorod Valerii Șanțev. Sunt bucuros că la iarmarocul dedicat Zilei orașului sunt prezenți și meşteşugarii din Republica Moldova și, în special, din Bălți. Orășenilor și reprezentanților delegațiilor străine le plac produsele meșterilor moldoveni: fluiere și pălării din paie, covoare și multe altele. Astfel de expoziții în mod cel mai bun îi familiarizează pe cetățenii ruși cu tradițiile locuitorilor Moldovei”, - a conchis Usatîi.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.