Republica Moldova a ocupat locul 54, acumulând în total 36,84 de puncte din 100 posibile.

Potrivit autorilor raportului, Republica Moldova se află pe locul patru din 27 de țări în grupul țărilor cu venituri medii joase (după Vietnam (47), Ucraina (50), și Mongolia (52)).

Totodată, țara noastră se află pe locul trei printre țările CSI (după Federația Rusă (45), și Ucraina (50).

Pe primele locuri în clasament ca și un an în urmă se află Suedia și Elveția. Acestea sunt urmate de Olanda, pe locul trei. De asemenea, top-10 include așa țări precum: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Danemarca, Singapore, Finlanda, Germania și Irlanda.

Vecinele țării noastre România și Ucraina se află pe locul 42 și 50 respectiv.

Indicele Global al Inovaţiei 2017 a analizat în total șapte indicatori. Rezultatele Republicii Moldova sunt după cum urmează: Instituții (locul 72), Capital uman și cercetare (locul 59), Infrastructură (locul 82), Nivelul de sofisticare a pieţelor (locul 62), Nivelul de sofisticare a companiilor (locul 81), Rezultatele din activitatea cognitivă și tehnologică (locul 52) și Rezultatele activităţii creative (locul 39).

Clasamentul Indicelui global este publicat anual din 2007. La elaborarea INSEAD, Universitatea americană Cornell şi Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale.