Reprezentanții lui Shor s-au văzut cu Lorenzo Fontana, reprezentantul Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European şi membrul al grupului politic „Forza Italia”, Vicepreşedintele grupului politic Partidul Popular European din cadrul Parlamentului European, Elisabetta Gardini, membru al Comisiei Parlamentare pentru Asociere UE-Moldova, Alberto Cirio, deputatul european Schaffhauser Jean Luc, membru al Comisiei pentru Industrie, Știință și Energie a Parlamentului European. 

Avocatul primarului de Orhei, Iulian Bălan, a enumerat subiectele discutate în cadrul întrevederilor de la Strasbourg.

„Le-am relatat deputaților din cadrul delegației UE că avem un șir de carențe ce vin în contradicție cu practica CEDO, în cazul domnului Shor. De asemenea, este îngrijorător faptul că se ignoră argumentele apărării, încălcându-se dreptul la un proces echitabil. Argumentele noastre cu referire la cauza lui Ilan Shor le-am prezentat delegației în trei scenarii: eliberarea lui Ilan Șor de sub arest și continuarea examinării cauzei cu respectarea tuturor drepturilor la un proces echitabil, doi - înaintarea unei noi învinuiri până la data de 22 iunie sau condamnarea urgentă până la această dată, și trei - menținerea lui Ilan Shor în arest și după data de 22 iunie, în baza unei încheieri în instanța de judecată,  în urma cărora s-au arătat cointeresați”, a declarat avocatul.

Potrivit Marinei Tauber, deputaţii europeni au dat asigurări echipei că vor monitoriza „în detaliu şi vor prelua la control problema încălcării drepturilor şi limitarea libertăţii liderului politic”.

Totodată, deputaţii europeni au declarat că intenţionează să viziteze, în viitorul apropiat Republica Moldova, pentru a se familiariza cu situația lui Ilan Shor și, totodată, vor insista să aibă o întrevedere personală cu Primarul de Orhei.