O frumoasă realizare a proiectului moldo-român, care a fost destinat pentru renovarea Institutului Mamei și Copilului. Acum un an și jumătate am fost sesizată de mai multe mămici, despre condițiile care sunt aici. Atunci ne-am asumat să găsim o soluție pentru a putea face reparație. Astăzi, întregul etaj este renovat. Cred că asta va avea un efect pozitiv și asupra stării psihice a pacientului”, menționează ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Prezent la eveniment, ambasadorul României în RM a notat că finanțarea este destinată exclusiv cetățenilor.

„Republica Moldova reprezintă obiectivul prioritar, în ceea ce privește asistența pentru dezvoltare pe care România o acordă R. Moldova. Dorim ca această asistență financiară să ajungă la cetățenii RM și astfel, tuturor să le transmitem mesajul de optimism și încredere în legătură cu viitorul european al acestei țări”, a menționat ambasadorul României în RM, Daniel Ioniță.

Lucrările de renovare a Institutului au început din anul 2015, de atunci au fost renovate mai multe secții și departamente. Reparația celor souă secții a început în august 2016, iar potrivit directorului instituției, urmează să fie reparat și blocul de operații al spitalului.