„Am oferit ocazie partenerilor străini să se întâlnească cu echipele Kroll. Eu personal am făcut o deplasare la Bruxelles pentru a se întâlni cu reprezentanții Comisiei Europene, s-au întâlnit cu Delegația, cu Ambasadele, cu Fondul Monetar Internațional, Cu Banca Mondială. La această întâlnire cu comitetul parlamentar am oferit posibilitatea de a se întâlni cu echipele Kroll pentru a avea mai multe informații. Din câte înțeleg la începutul lui iulie când va veni Kroll la Chișinău este prevăzută și o întâlnire cu Delegația Europeană. Din partea Băncii Naționale în calitate de contractant am dat instrucțiuni experților Kroll să se întâlnească cu toate părțile care aveau îngrijorări sau întrebări legitime, inclusiv cu organele de drept. Ei s-au întâlnit cu CNA, cu Procuratura, precum și Procuratura Anticorupție”, a declarat Sergiu Cioclea la postul public de televiziune.

El mai spune că cei de la Kroll au propus o strategie de recuperare care a fost discutată cu factorii de decizie. Strategia va fi confirmată în cadrul vizitei din luna iulie. De asemenea, agențiilor de stat  sau organelor de drept le va fi atribuit rolul pentru începerea procedurilor de recuperare.

Cei de la Kroll recomandă ca următorul raport să nu fie publicat până nu sunt identificați  și înghețați toți banii furați din băncile moldovenești, pentru a evita „o evaporare a acestor bani”, a remarcat Cioclea.