Mohammed al Haj Ali este prima victimă a incendiului din Londra al cărui nume a fost făcut public. Fratele lui, care locuia în acelaşi apartament, spune o poveste cutremurătoare despre panica şi confuzia din acele momente, când blocul era în flăcări.

Am ieşit şi l-am sunat. L-am întrebat unde e. El mi-a zis că e încă în apartament. I-am zis că de ce nu a venit cu noi, că ne-au scos afară şi că am crezut că e cu noi. Mi-a zis că nimeni nu l-a scos afară. M-a întrebat de ce l-am lăsat acolo”, a povestit Omar al Haj Ali, fratele unei victime.

Pentru alţii, durerea este amplificată şi de faptul că rudele lor nu au fost găsite nici până acum.

Am vorbit cu ea (cu mama, n.red.) şi ultimele cuvinte pe care mi le-a spus au fost: "Iartă-mă dacă am zis ceva care să te supere sau dacă te-am rănit". Nu am pierdut doar un membru al familie, dar i-am pierdut pe toţi cinci, toată familia. Nu mai am părinţi”, a spus Mohammed Hakim, rudă a unor victime.

Îmi zicea că nu o să scape, nu o să reuşească, că putea să vadă flăcări pe sub uşă, flăcări pe sub uşă. Apoi nu a mai vorbit şi am mai auzit doar un trosnet în fundal, deoarece telefonul nu se închisese”, a povestit Rohema Khanom, rudă a unei victime.

Oamenii îndureraţi acuză autorităţile că nu au respectat toate normele în vigoare atunci când au renovat clădirea.

Citește continuarea pe digi24.ro.