Pe 16 mai 2017, Teodor Dogari / Moroșan - a fost diagnosticat cu tumoare la rinichi (Tumora Wilms). Micuțul are doar 8 luni - tumora însă are deja 6.3 cm, niciodată nu a dat semne de boală, fiind mereu fericit, jucăuș și plin de viață. primele semne de alarmă le-a observat tatăl băiatului, Eugen, jucându-se cu el seara, la burtică, înainte de somn. Familia băiețelului a făcut deja multe sacrificii, inclusiv a vândut microbuzul pe care îl aveau în posesie și care le asigura zilnic un venit minim pentru existență.

Tumora Wilms este un tip de cancer renal rar care afectează în special copiii. De asemenea, mai este cunoscut sub numele de nefroblastom şi este cel mai frecvent cancer de rinichi la copii. Testele de sânge şi urină au arătat că totul este în regulă, însă acestea nu pot detecta tumora Wilms, dar pot oferi un raport general asupra stării generale de sănătate a copilului.

După a urmat un Examen cu ultrasunet și Tomografie Imagistică prin rezonanță magnetică, care au și adeverit tumora. După recomandările medicilor și cunoscuților familiei, care au suferit de aceeași boală, părinții lui Teo au hotărât să continue tratamentul în Turcia. La moment, Teo este internat la Policlinica „Acıbadem Maslak Hastanesi” Istanbul, Turcia, unde a urmat iarăși o serie de investigații: Radiografie, Biopsie, Rezonanță Magnetică și câteva analize de sânge, dar și prima serie de chimioterapie.

Din păcate, familia lui Teo (Natalia și Eugen Dogari / Moroșan) nu are asigurare în Turcia, și fără ea, tratarea tumorii este destul de costisitoare. Băiețelul va avea nevoie de o intervenție chirurgicală și de o chimioterapie. Această boală trebuie tratată cât mai curând posibil, astfel încât tumoarea să nu se răspândească în restul corpului. Estimările costurilor inițiale pentru tratament constituie 60.000$, iar părinții fac apel la orice inimă bună, gata să le întindă o mână de ajutor. 

Puteți dona AICI pentru micuțul Teo.