Bilanțul incendiului de vegetație din Portugalia a crescut la 39 de morți, a declarat ministrul de Interne de la Lisabona citat de Associated Press.

Majoritatea oamenilor au murit în timp ce încercau să fugă cu mașinile din zona Pedrogao Grande, aflată la 50 de kilometri sud-est de Coimbra, potrivit Guvernului.

De asemenea, alte aproximativ 20 de persoane, inclusiv pompieri, ar fi rănite.
Spania a trimis două avioane de pompieri pentru a ajuta în lupta cu flăcările. Nu se știe deocamdată ce a provocat incendiul, care a ars și case din regiune. 

Cel puțin 25 de oameni au murit în incendii puternice de pădure izbucnite în centrul Portigaliei, au anunțat autoritățile citate de BBC News.

Majoritatea au murit în timp ce încercau să fugă cu mașinile din zona Pedrogao Grande, aflată la 50 de kilometri sud-est de Coimbra, potrivit Guvernului.

Aproximativ 20 de oameni, inclusiv pompieri, ar fi răniți.

„Din păcate, pare să fie cea mai mare tragedie pe care am văzut-o în ultimii ani, în ceea ce privește incendiile de pădure”, a spus premierul Antonio Costa.

Secretarul de stat de Interne, Jorge Gomes, a anunțat anterior că trei oameni au murit în urma inhalării de fum și alți 16 au murit în mașini, pe drumul care leagă Figueiro dos Vinhos de Castanheira de Pera.

Flăcările s-au extins „cu mare violență” pe patru fronturi, potrivit lui Gomes.
Spania a trimis două avioane de pompieri pentru a ajuta în lupta cu flăcările.

Nu se știe deocamdată ce a provocat incendiul, în urma căruia au ars și case din regiune.