Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Parlament, referitor la solicitarea lui Sorin Grindeanu de a demisiona din funcţia de lider al partidului, că nu are cum să dea curs unei asemenea cereri, în condiţiile în care „un preşedinte al PSD nu poate să reacţioneze în felul ăsta când un membru îi cere”.

„Azi asistăm la un război personal purtat de un om şi de un grup restrâns în jurul său contra intereselor propriului partid şi al Guvernului. Ne aflăm aici datorită dorinţei exclusive a lui Dragnea de a avea toată puterea. În cinci luni nu a existat nicio şedinţă de partid în care să se analizeze activitatea Guvernului. Sunt suficienţi colegi în PSD care nu sunt de acord cu modul în care Dragnea conduce PSD şi faptul că votăm o moţiune contra propriului guvern. Cu siguranţă nu va trece. Dacă moţiunea ar trece, vom ajunge la mâna lui Klaus Iohannis”, a declarat, la rândul său, Grindeanu. 

Pentru ca moţiunea să treacă, este nevoie ca, miercuri, când va fi votul, 233 de parlamentari să voteze în favoarea acesteia.