„În oraș avem 26 mii de apartamente care sunt cu încălzire autonomă. Noi am reușit să verificăm pe parcursul acestui sezon circa trei mii de apartamente, unde am avut acces. Dintre acestea în 115 s-a depistat că făceau furt adevărat. Adică, de jure erau înregistrați precum că aveau încălzire autonomă, dar de facto erau reconectați la sistemul centralizat de încălzire. Oare este posibilă această situație fără gestionarul fondului locativ? Eu cred că nu. Noi ne-am adresat la organele competente. Au fost efectuate calcule și a fost emisă factura pentru aceste apartamente, care au achitat-o”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă director general al Termoelectrica Veaceslav Eni.

El menționează că urmează a fi verificate alte 23 de apartamente. „Lipsa de control din partea gestionarului locativ a dus la această situație, mai menționează directorul întreprinderii.

De remarcat că Întreprinderile Municipale pentru Gestionarea Fondului Locativ au datorii de circa 630 de milioane de lei. Aproape toate cele 22 de ÎMGFL-uri au fost declarate insolvabile, fiind întreprinse măsuri de recuperare a restanțelor.

Datoriile s-au acumulat ca urmare a nedistribuirii agentului termic și a apei calde livrate către toți locatarii blocurilor locative gestionate, precum și a diverselor nereguli contabile.