„Conform delegației semnate de către șeful Direcției municipale pentru siguranța alimentelor Chișinău, la fața locului s-au deplasat doi inspectori ai Direcției care, în urma controlului efectuat, au constat următoarele: unitatea comercială funcționează în lipsa autorizației sanitar-veterinare, personalul nu dispune de echipament de protecție și nu a trecut controlul medical obligatoriu. Nu sunt respectate condițiile de păstrare a produselor ușor alterabile (plăcintele cu umplutură de carne, varză și cartofi sunt păstrate la temperatura de 30-33 grade, în timp ce ar trebui păstrate la temperatura de +2-+4 grade C)”, se menționează într-un răspuns la solicitarea redacției.

„Pentru aceste produse nu au fost prezentate certificate de confirmare a provenienței și calității. În gheretă au fost depistate produse de origine animală salam (Saleami semiafumat), salam (servilat pastoral), piept de porc condimentat, caviar de somon, - toate cu termen de valabilitate expirat. Pentru aceste produse, de asemenea, nu au fost prezentate certificate ce ar confirma proveniența și calitatea lor”, relatează reprezentanții serviciului.

Pentru încălcările și neconformitățile depistate, agentul economic va fi amendat conform Codului Contravențional de la 60 la 150 de unități convenționale. Suma exactă a amenzii va fi stabilită în ședința comisiei de examinare a proceselor verbale, de pe 29 iunie curent.

Amintim că fotoreporterul ziarului Jurnal de Chișinău, Nadejda Roșcovanu, a fost agresată verbal și fizic, în plină stradă, de proprietarii acestei gherete, pentru că a fotografiat un produs expirat.