Potrivit proiectului, valoarea nominală a unui tichet de masă va fi de 45 de lei. Suma va fi un supliment la salariul de bază, iar valoarea nominală urmează să fie indexată anual, în funcție de inflație. Tichetele de masă vor putea fi folosite doar în cantine, cafenele, restaurante sau pentru procurarea produselor alimentare în unitățile de comerț. Este interzis schimbul tichetelor de masă pe bani.

Angajatorul urmează să distribuie salariaţilor tichete de masă la sfârșitul fiecărei luni.  Acestea vor putea fi eliberate atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic. Proiectul tichetelor de masă are drept scop motivarea salariaţilor, creşterea veniturilor acestora și asigurarea unei alimentaţii sănătoase.

Anterior, proiectul a fost discutat în cadrul dezbaterilor publice, organizate de conducerea Parlamentului. Înainte de a fi înregistrat și dezbătut de Legislativ, proiectul a fost examinat și supus mai multor runde de dezbateri publice, la care au participat reprezentanțiii autorităților și instituțiilor de stat, ai mediului de afaceri, sindicatelor și patronatelor. 

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.