Șeful Legislativului a subliniat că este extrem de important ca subiectele de cooperare să fie îndreptate pentru creșterea bunăstării locuitorilor autonomiei. El i-a invitat pe aleșii din Adunarea Populară să se implice în lucrările comisiilor și grupurilor de lucru din Parlament atunci când se discută proiecte importante sau cu impact pentru autonomie. De asemenea, președintele Parlamentului a invitat deputații din Găgăuzia să participe în componența delegațiilor oficiale în deplasările peste hotarele țării.

În cadrul discuțiilor, președintele Parlamentului a reiterat că există voință politică pentru aprobarea proiectelor care vizează autonomia.

La rândul lor, deputații din Adunarea Populară a UTA Găgăuzia i-au mulțumit președintelui Parlamentului pentru eforturile depuse în promovarea proiectelor de lege elaborate în cadrul grupului de lucru. Președintele Adunării Populare, Vladimir Kîssa, a subliniat că autonomia este parte a Republicii Moldova și a apreciat faptul că deputații din Găgăuzia sunt tratați ca și parteneri egali de discuție de conducerea Parlamentului.

Grupul de lucru cu Adunarea Populară a UTA Găgăuzia a fost creat în luna noiembrie 2015, la inițiativa speakerul Andrian Candu. Obiectivul platformei este apropierea autorităților regionale și cele centrale și includerea Găgăuziei în proiectele de modernizare a Republicii Moldova.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.