POZA ZILEI. Un telefon mobil, lăsat la încărcat direct în tava cu plăcinte, într-un magazin din Capitală

O cumpărătoare a surprins o scenă neplăcută într-un magazin din centrul capitalei. Un angajat și-a pus telefonul la încărcat și l-a lăsat chiar între plăcinte, scrie Ea.md. 

Telefonul, la fel ca banii, reprezintă unul din cele mai murdare obiecte din câte avem asupra noastră. Telefonul mobil are de 10 ori mai mulți microbi decât scaunul sau capacul de la toaletă, după cum arată mai multe studii. Charles Gerba, microbiolog în cadrul Universităţii din Arizona, recomandă dezinfectarea telefoanelor, așa cum sunt curățate toaletele.

Telefoanele mobile şi alte mici obiecte uzuale, precum telecomenzile sau ceasurile, sunt curăţate foarte rar sau deloc, citim pe livescience.com. Cercetătorii recomandă ştergerea obiectelor electronice purtătoare de microbi cu un şerveţel umed antibacterian (spray-urile ar putea afecta componentele electronice, dar o ştergere uşoară cu un şerveţel umed rezolvă problema fără să strice aparatul.)

19961236_1858461121140001_2954822559369578844_n (1)

Credem în presă liberă și vrem să rămânem așa cum ne cunoști - liberi și întotdeauna de partea adevărului. Ne poți ajuta prin donații aici:

Sinteza zilei

Vreau cele mai importante știri ale zilei pe email:

Privesc.eu