„În pofida tuturor protestelor societăţii civile şi a opoziţiei, în lipsa totală a unui consens naţional, în pofida recomandărilor partenerilor externi, tandemul Platotniuc-Dodon intenţionează să adopte în lectura a doua, şi ultima, aşa-numitul sistem „mixt” al alegerilor până la încheierea sesiunii parlamentare de primăvară-vară, adică până la 1 august”, se spune în adresare.

Potrivit declaraţiei „Partidului Nostru”, scopul acestor modificări constă în „a păstra regimul lui Plahotniuc, a menţine Moldova în starea unui „stat capturat”, pentru a jefui şi distruge poporul, a nimici ţara. În aceste condiţii, alegerile se transformă în farsă. Ele sunt din start falsificate şi nelegitime”, consideră „Partidul Nostru”. Formaţiunea pledează decisiv împotriva modificărilor propuse la Codul electoral şi pentru desfăşurarea alegerilor în baza sistemului electoral proporţional în vigoare, sub control internaţional riguros.

„Doar după aceasta vor putea fi discutate eventualele modificări ale sistemului electoral”, se spune în declaraţie. „Partidul Nostru” subliniază că în cadrul sistemului electoral actual, după următoarele alegeri, oligarhul Vlad Plahotniuc nu are nicio şansă de a-şi păstra controlul asupra Parlamentului. Totuşi, în cadrul sistemului „mixt”, Plahotniuc garantează câştigul la alegeri şi obţinerea majorităţii parlamentare.

„Aceasta înseamnă păstrarea sistemului antipopular al regimului criminal pentru un termen foarte lung, scăderea catastrofală şi în continuare a nivelului de viaţă, continuarea părăsirii masive a Moldovei de către cetăţenii săi, distrugerea şcolilor şi spitalelor, lichidarea a însăşi statului moldovenesc”, se spune în declaraţie.

„Partidul Nostru” îndeamnă toţi cetăţenii Republicii Moldova să fie pregătiţi în orice moment să iasă la o acţiune masivă de protest în faţa clădirii Parlamentului.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.