Potrivit lui Candu, Moldova trebuie să își asigure securitatea prin controlul frontierelor. Astfel, în prezent, s-a ajuns la unele concluzii şi s-a lucrat foarte mult în aşa fel încât pe teritoriul Ucrainei să fie deschis un punct de control comun asupra frontierei . „Considerăm că este o relaţie care trebuie să se limiteze doar strict la intersele Ucrainei şi Republicii Moldova şi orice altă interferenţă din partea altui stat este şi ilegală, şi în contradicţie cu normele internaţionale”, a declarat Andrian Candu.

Declaraţia Dumei de Stat a fost elaborată de către Comisia pentru afaceri cu Comunitatea Statelor Independente. Deputaţii ruşi s-au referit la o pretinsă atitudine distructivă privind misiunea de pacificare, dar şi  introducerea controlului comun la frontiera moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean. La rândul său, într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe de la Chişinău şi-a exprimat regretul şi nedumerirea în legătură cu declaraţia Dumei de Stat.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.