„La 29.05.2017 a fost planificată audierea, în calitate de învinuit, a primarului capitalei şi confruntarea cu un alt învinuit, cu care se contrazic în declaraţii. La data şi ora citată avocaţii, fiind citaţi legal, nu s-au prezentat, depunând cereri de aminare a acţiunilor procedurale, fără invocarea căror-va temeiuri plauzibile de amînare.

La 30.05.2017 avocaţii au fost citaţi din nou pentru 31.05.2017. La data citată s-a prezentat repetat doar învinuitul, iar avocaţii acestuia au depus cereri de amânare a acţiunilor procedurale, invocând nerespectarea termenului de 5 zile pentru citare şi implicarea în alte acţiuni procesuale”, se menționează în comunicatul procuraturii.

Potrivit procurorilor, acţiunile apărătorilor contravin prevederilor Legii cu privire la avocatură şi sunt în detrimentul intereselor clientului lor, care se află în arest la domiciuliu.

De notat că, învinuitul a scris personal pe cererile avocaţilor săi, că solicită efectuarea acţiunilor de urmărire penală în termeni cît mai restrînşi şi nu consideră binevenită nici un fel de amânare.