Edilul capitalei a anuțat că va ataca decizia la Curtea de Apel, spunând că prin acest proces se dorește denigrarea sa.

„Uitându-mă la tot ce se întâmplă în aceste luni, se dorește introducerea și inocularea în mintea oamenilor a unor idei negative în ceea ce mă privește, să se lipească de numele meu cuvinte precum corupție sau trafic de influență, cum a spus astăzi și procuratura, așa, ca prezumția de nevinovăție treptat să fie înlocuită cu prezumție de vinovăție în contextul unui eventual referendum sau a unei eventuale condamnări.

Eu înțeleg că este, până la urmă, un fel de răsplată pentru zece ani de activitate și o dorință poate de răzbunare pentru acțiunile anticorupție pe care le-am întreprins la primărie, pentru că n-am văzut finalitatea la marea majoritate dintre ele și nu exclud că acei care trebuiau să-i tragă la răspundere pe cei vizați, acum, împreună cu ei, se răzbună prin ceea ce observăm că se întâmplă acum”, a spus Chirtoacă, adăugând că se va apăra prin toate mijloacele posibile.

Anterior, măsura preventivă a fost prelungită tot pe un termen de 25 de zile, instanța acceptând parțial recursul procurorilor, termenul arestului preventiv urmând să expire la 19 iulie. În tot acest timp, Dorin Chirtoacă a stat în arest la domiciliu la Colonița, municipiul Chișinău.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta este bănuit de trafic de influenţă.