Acum presa din Belarus se arată interesată cine a achitat cheltuielile pentru zbor.

Cine și pentru ce a organizat acest zbor scump? Explicația a apărut duminică seara la postul de televiziune ONT: „Deoarece dialogul s-a încheiat cu succes, Igor Dodon a părăsit pământul ospitalier al Belarusului cu o cursă charter specială”.

Potrivit televiziunii de stat afiliată puterii, organizarea unui charter special pentru transportarea lui Igor Dodon „indică încrederea reciprocă și perspective bune de cooperare” între cele două state.

Potrivit site-ului flightradar24, cu același avion cu numărul de bord EW-303PJ, Igor Dodon a zburat la Vitebsk unde împreună cu Alexander Lukașenko a participat la deschiderea Festivalului Internațional de Muzica „Slaveanskii Bazar”.

„Dodon a zburat în Republica Moldova din contul contribuabililor din Belarus”, notează portalul charter97.org.

Potrivit sursei, Igor Dodon a ajuns în Minsk prin Moscova, deoarece între Chișinău și capitala belarusă nu sunt curse directe.

„Analizând comentariile pe forumuri, contribuabilii nu aprobă astfel de cheltuieli. Oare puterea nu-și asumă prea multe, făcând astfel de cadouri demonstrative?”, se întreabă un jurnalist din Belarus.