Prima știre care, pur și simplu, i-a lăsat mască pe mulți internauți și jurnaliști cu renume din țară a fost cea realizată de redactorii de la publika.md. Citez titlul acestei știri: „De râsul internetului. Andrei Năstase surprins cu pantalonii uzi ... între picioare”.

O știre de circa 300 de caractere despre faptul că un politician a transpirat după câteva ore petrecute afară, la o temperatură a aerului de peste +38 de grade. În câteva paragrafe, redactorii au analizat minuțios această situație, iar în background-ul știrii au decis să menționeze faptul că Năstase a fost huiduit în timpul mitingului.

O altă știre despre Andrei Năstase a fost realizată de redactorii de la deschide.md, care au analizat activitatea politicianului pe tot parcursul mitingului, iar încercările acestuia de a le vorbi participanților la mintingul de susținere a sistemului mixt au fost comparate cu proba triatlon de câte redactori.

Și de această dată, pe on-line a fost prezentă renumita „bătălie” între articolele publicate de redactorii de la Publika și Jurnal. Trustul GMG a publicat o serie de materiale denigratoare la adresa lui Năstase și susținătorii lui, dar articole pozitive despre modificarea sistemului electoral. La râdntul lor, jurnaliștii de la JurnalTV au făcut viceversa - materiale negative despre Plahotniuc și modificarea sistemului electoral, dar pozitive despre Andrei Năstase.

Până la urmă, jurnaliștii trebuie să înțeleagă că nu contează cine este patronul, știrile pot fi echilibrate și echidistante. Iar cititorii trebuie să se informeze, întotdeauna, din mai multe surse. Doar așa veți putea face o analiză corectă cu privire la evenimentele care au loc în țară, dar și peste hotare.