„Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, am de gând săptămâna viitoare să particip la evenimentele comune în Transnistria. Așa ceva nu a fost, ca președintele Republicii Moldova să participe la astfel de evenimente. Mai mult decât atât, eu am de gând, săptămâna viitoare, să-i decorez cu distincții de stat pe militarii Moldovei, pe cei transnistreni, dacă aceștia vor dori, dar și pacificatorii ruși”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii.

Potrivit președintelui moldovean, acesta este „un indicator că noi apreciem foarte mult această misiune”.

În ceea ce ține de relațiile dintre oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului, Igor Dodon a notat că „nu mai există acea agresiune care a fost acum 25 de ani”.

„Oamenii interacționează. Am mulți cunoscuți, dar și rude în Transnistria. Avem multe în comun (…) Sunt convins că oamenii vor ca acel hotar convențional de pe Nistru să dispară cât mai repede”, a notat Dodon.

Amintim că pe data de 29 iulie se împlinesc 25 de ani de la introducerea aşa-numiţilor pacificatori ruşi în regiunea transnistreană. De fapt, acum 25 de ani trupele ruse staţionate în regiunea de est a Republicii Moldova a obținut un nou statut.