Într-o declaraţie acordată agenţiei Tass, Rogozin a oferit detalii în privința zborului său.

Potrivit oficialului, în timpul zborului, dispeceratul român de la Bucureşti a luat legătura cu dispeceratul avionului, pentru a preciza lista pasagerilor şi pentru a se convinge că la bordul avionului se află delegaţia rusă şi liderul ei. Ulterior, piloții au fost anunţaţi accederea în spațiul aerian al României este interzisă.

Rogozin a precizat că piloţii au luat legătura cu Budapesta, solicitând ca delegația rusă să coboare în capitala Ungariei, iar avionul să-și continue drumul la Chișinău.

Piloţii au vrut să se înţeleagă să alimenteze aeronava în Budapesta, însă Ungaria a refuzat să ne lase să aterizăm la Budapesta”, a mai spus Rogozin.

Vicepremierul Federației Ruse urmă să se întâlnească, la Chișinău, cu Igor Dodon, apoi să participe, astăzi, la evenimentul dedicat marcării a 25 de ani de la începerea activității trupelor de pacificare de pe Nistru.

Rogozin este unul dintre oficialii ruși, pe care UE i-a inclus în lista neagră, după anexarea Crimeii de către Rusia și războiul din Ucraina de Est.