Asociația Presei Independente a solicitat Autorității Naționale pentru Cetățenie din România (ANCR) informația despre deputații socialiști care dețin în prezent cetățenia statului român. ANCR a comunicat, pentru sursa citată, că șase din cei 24 de aleși ai poporului din lista socialiștilor sunt cetățeni români.

Una dintre aceste persoane este deputata Alla Dolință. Aceasta a venit din business în Legislativ. Limba sa maternă este rusa, iar potrivit informațiilor biografice de pe site-ul Parlamentului, ea are cunoștințe elementare de limbă română și de limbă engleză. Mai devreme, ea promitea că se va dezice de cetățenia română, dar, întrebată de sursa citată de ce nu a făcut-o, a închis telefonul.

Și deputatul socialist Adrian Lebedinschi are cetățenie română, obținută în anul 2006. Acesta însă avea un proiect de lege prin care cerea arborarea drapelului CSI în loc de cel al UE, la evenimente oficiale. Acesta argumenta că „arborarea drapelului UE este nejustificată şi arată artificial”.

Anatolie Labuneț, un alt deputat socialist, este cetățean român deja de 12 ani, însă a venit recent cu insulte la adresa unioniștilor Anatol Șalaru, Ana Guțu și a fostului președinte român, Traian Băsescu.

Citiți articolul integral pe Moldovacurata.md.