La ceremonia de deschidere au participat conducerea Departamentului Instituțiilor Penitenciare, şefii de direcţii din cadrul sistemului penitenciar autohton, veterani ai penitenciarului, reprezentanți ai structurilor de forță, precum și locuitori ai orașului Soroca.

Panglica inaugurală a fost tăiată de către directorul interimar al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Aureliu Suhan. Oaspeților le-au fost prezentate sălile renovate ale complexului sportiv: sala de fotbal, de volei, de lupte și de forță.

De asemenea, directorul Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Aureliu Suhan, a vizitat birourile angajaților Penitenciarului nr.6-Soroca. Totodată, a discutat cu efectivul instituției, familiarizându-se cu problemele cotidiene ale acestora.

La finele evenimentului, s-a desfășurat un meci de fotbal la care au participat angajați ai Penitenciarului nr.6 Soroca, veteranii penitenciarului precum și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Soroca și ai Direcţiei Situaţii Excepţionale Soroca.