„Procuratura nu are probe și face abuz. Prelungește mandatul de arest pentru a cădea în fața oamenilor, dacă îl țin, înseamnă că este vinovat. Permanent ridic aceeași întrebare, cum făptașii au devenit peste noapte martori la mine în dosar. Este repetarea acelorași demersuri, o adunătură de foi. Materiale copy/paste din ședințele trecute. Măsura preventivă se prelungește fără a fi probe noi”, s-a revoltat Dorin Chirtoacă.

Procurorul de caz a declarat, însă, că instanța a primit probe pentru prelungirea mandatului de arest la domiciliu.

„Există riscul de efectuare de presiuni asupra martorilor pentru ca aceștia să-și schimbe declarațiile. În procesul de urmărire penală au fost înregistrate astfel de acțiuni întreprinse de Chirtoacă. Atât timp cât nu s-a început cercetarea judecătorească, aceste riscuri persistă”, a declarat procurorul. 

Procurorul face legătură cu suspendarea lui Igor Gamrețchi din funcție, și afirmă că organele de urmărire penală nu ar fi cerut edilului să-l suspende din funcție pe subalternul său.

Dorin Chirtoacă menționează că totul a fost legal și s-a indignat de faptul că nu i s-a permis să meargă la o înmormântare.

Am solicitat să merg la o înmormântare și nici măcar acolo nu pot să merg, este absurd. Este tatăl unui coleg, pe care îl cunoșteam din copilărie. În Republica Moldova nici la o înmormântare nu poți să mergi”, a mai spus Chirtoacă.

La rândul său, procurorul afirmă că primarul suspendat nu a depus o cerere în ședința de judecată că urma să plece la înmormântare.