Directorul Agenție de Transplant, Igor Codreanu, spune că medicii au lucrat aproape nonstop timp de trei zile. „Coordonatorii de la Spitalul Sfânta Treime au reușit să mențină donatorii decedați până a fost posibilă efectuarea prelevării de organe. Între timp, au fost efectuate trei transplanturi de ficat și se așteaptă efectuarea a două transplanturi de rinichi”. Rudele donatorilor au fost de acord ca de la acești pacienți să fie prelevați rinichii, ficații și doar de la o singură persoană - corneea.

Beneficiarii acestor intervenții chirurgicale au fost persoanele care au stat mai mulți ani în lista de așteptare sau cele care se aflau internate în spital în stare gravă. 

„Pentru ca donarea să aibă loc, echipa de medici a intrat în sala de operații marți la ora 8.00 și a ieșit joi dimineața. A lucrat benevol, din suflet”, spune coordonatorul de transplant de la Spitalul „Sfânta Treime”, Cornelia Guțu-Bahov

Conform Agenție de Transplant, în prezent, în lista de așteptare pentru transplant hepatic sunt înscrise aproximativ 70 de persoane, iar pentru cel renal - aproape 30. De la începutul anului curent medicii au realizat 11 transplanturi de ficat și 15 operații de transplant renal, comparativ cu 9 și respectiv 24 de intervenții în 2016.