Surse demne de încredre au declarat pentru Agora, mai devreme, că la ziua de naștere a duhovnicului au fost 45 de mese a câte zece persoane, deci 450 de invitați.

Am sunat la Capitoles Park pentru a întreba cât costă un meniu de post pentru o persoană, într-o zi obișnuită. Ni s-a comunicat că prețul depinde de meniu și de strictețea postului. Astfel, potrivit administratorului, o masă pe care sunt boboase, legume și fructe ne va costa mult mai ieftin decât o masă de post cu pește sau creveți regali. La rugămintea de a ne spune un preț mediu, am primit suma de 700-800 de lei de persoană.

O simplă înmulțire a numărului de oaspeți cu cel mai mic preț per meniu ne oferă următoarea sumă - 315.000 de lei doar pentru masă, adică 15.076 de euro după cursul valutar actual.

Suma calculată de redacția noastră nu include însă onorariul artiștilor, care ar putea începe de la 250 de euro de prestație, dar nici salariile prezentatorului și al regizorului care, potrivit surselor noastre, au fost și ei prezenți.