„După o campanie intensivă de denigrare din ultima perioadă a imaginii mele și celor apropiați mie, cu implicarea directă și indirectă a unor persoane din anturajul meu, vreau să vă comunic că din aceste considerente nu-mi doresc ca prin intermediul persoanei mele aceste actiuni să se răsfrângă și la denigrarea imaginii formațiunii politice din care fac parte și să împiedice la dezvoltarea strategiilor de menținere a cursului european pe care și l-a propus Partidul Liberal. 
În acest context vă comunic că, începând cu ziua de astăzi, mă retrag din rândurile fracțiunii Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova”, a comunicat deputatul.

El a anunțat că va rămâne în Parlament drept deputat independent. „Mă voi conduce de promisiunile făcute cetățenilor în perioada preelectorală, pentru care alegătorii mi-au dat mandat în Parlamentul Republicii Moldova, promovând integrarea europeană și valorile democratice. În speranța că voi fi înțeles corect, doresc tuturor colegilor realizări frumoase în continuare”, a scris Dârda pe pagina sa de Facebook.